Bài Tập Tiếng Anh Lớp 5 Nâng Cao – Tổng Hợp Các Đề Phổ Biến Nhất.

Để giúp các bé ghi nhớ kiến thức tiếng Anh lớp 5 hơn thì một cách hiệu quả đó là làm nhiều các bài tập. Dưới đây là tổng hợp các bài tập tiếng Anh lớp 5 nâng cao siêu hay cho các bé ôn luyện kiến thức cũng như ôn luyện cho việc thi học sinh giỏi

1. Tổng hợp bài tập tiếng Anh lớp 5 nâng cao có đáp án đề số 1 

1.1 Phần đề bài

Bài 1: Hoàn thành các câu dưới đây bằng cách chia đúng các động từ trong ngoặc

1/ I (buy) …………..this red car in the next year.

2/ I often (have) …………..breakfast at 7.30 o’clock

3/ Her brother(not / like) …………………Orange Juice

4/ My father (drive)…………..to work daily

5/ My dog (can swim)…………very good

6/ Lan (forget)…………story at Phong’s home

7/ I (do)……………. it for you in the next day

8/ If it is sunny, she (go) …………the park

9/ I think she (come)……………back late in this evening

10/ My mother (call)……………..you in the 5 minutes.

Bài 2: Viết lại các câu dưới đây:

1/ I / my / homework / finished / last night /

2/ help/ you / please/ me/ take / a photo

3/ She / had / fun / yesterday

4/ If/ she / exam / her/ mother / passes/ give / her / cake / will/ the/ a/

5/ you/ hungry / because/ I/ bring / a / cake/ are

Bài 3: Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi phía dưới

Hanh and Hoa live in Ho Chi Minh city, Vietnam. They have a apartment on Pham Ngoc Thach road. There are 2 bedrooms, one bathroom and one kitchen room. Hanh and Hoa have two children: a boy and a girl. Hanh works in a hospital and his wife is a worker. They usually leave home at eight o’clock. Hanh drives to school with his two children. Then he drives to works at the hospital. In the evening, Hoa always cooks dinner. After dinner, they sometimes watch TV.

Q1. Where do they live? ……………………………………….

Q2. Do they have a house? ……………………………………….

Q3. What is Hoa’s job? ……………………………………….

Q4. What kind of traffic does Hanh go to? …………………………………………..

Q5. Who cooks for Hanh’s family? ………………………………………..

Bài 4: Cho đoạn văn sau, hoàn thành các từ còn thiếu để thành đoạn văn hoàn chỉnh

I live in ..(1)… house near the park. It is an….(2)… house, about 200 years old and very…(3)….. There is. (4)… living room, three bedrooms, one kitchen and one bathroom. Everyday, our family ….(5).. dinner together. My mother is a very good cook. She often changes dishes for family.

Bài 5: Chọn các từ phát âm khác với những từ còn lại

1. A. teacher B. Eat C. Read D. ahead
2. A. Have B family C. Name D. Lamp
3. A. Books B. rulers C. Bags D. pencils
4. A. Hungry B. Family C. Yards D. Thirsty

Bài 6: Viết các câu hỏi cho các câu trả lời sau

1. I’m from Hanoi, Vietnam? → …………………………………………?

2. I can bring an umbrella for you → ……………………………………..?

3. I live in Ho Chi Minh city→ ……………………………………………?

4. I like playing football & badminton → ……………………………………….?

5. I like Math and English → …………………………………?

1.2 Phần đáp án của bài tập tiếng Anh nâng cao đề số 1

Bài 1: Hoàn thành các câu dưới đây bằng cách chia đúng các động từ trong ngoặc

1 – will buy; 2 – have; 3 – doesn’t like; 4 – drives; 5 – can swim;

6 – forgets; 7 – will do; 8 – will go; 9 – will come; 10 – will call

Bài 2: Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh:

1 – I finished my homework last night.

2 – Please help me take a photo.

3 – She had fun yesterday.

4 – If she passes the exam, her mother will give her a cake.

5 – Because you are hungry, I bring a cake.

Bài 3: Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi phía dưới

1 – They live in Ho Chi Minh city.

2 – No, they don’t.

3 – She is a worker.

4 – He goes by car.

5 – Hoa cooks.

Bài 4: Cho đoạn văn sau, hoàn thành các từ còn thiếu để thành đoạn văn hoàn chỉnh

1 – a; 2 – old/ ancient; 3 – large/ big; 4 – a; 5 – has

Bài 5: Chọn các từ phát âm khác với những từ còn lại

1 – D; 2 – C; 3 – A; 4 – C

Bài 6: Viết các câu hỏi cho các câu trả lời sau

1 – Where are you from?

2 – What can you do for me?

3 – Where do you live?

4 – Which sports do you like?

5 – What subjects do you like?

>>> Xem thêm:Bài Tập Tiếng Anh Lớp 5 – Năm Dạng Bài Tập Hay Nhất Kèm Đáp Án

2. Tổng hợp bài tập tiếng Anh lớp 5 nâng cao có đáp án đề số 2

2.1 Phần đề bài

Bài 1: Điền vào chỗ trống (Bài tập về ngữ pháp)

1. I have worked for this company ………2019

A: in                   B: on                 C: since                     D: for

2. She has taught English……. 2 years

A: in                   B: on                 C: since                     D: for

3. He hasn’t ………..her since she was a little girl

A. meet               B: met            C: meeted                    D: meets

4. I have …….English since I was a child.

A. study               B: studies      C: studyed                   D: studied

5. They …….cancelled the meeting.

A: do                  B: are              C: were                       D: have

6. Water ……….at 100 degrees.

A: boil                B: Boils            C: Boiled                   D: is boiled

7. The sun ………..in the east.

A: rise              B: rises             C: rised                      D: is rised

8. I like ……….. ice cream so much

A.: eating          B: eat                C: ate                       D: eating

9. How many…….. are there

A: people              B: water              C: rice                 D: money

xem ngay:  Bài tập tiếng Anh lơp 12 unit 3 có đáp án cho học sinh

10. The meeting starts ……… 9 am

A: on                    B: in                    C: at                     D: of

Bài 2: Chia động từ ( thì hiện tại hoàn thành) 

1.He (have)……… not learned today.

2.They (buy)…………..a new book.

3.They (not/ plan)…………..their holiday yet.

4.Where (be/ you)?………..

5.I (write)…………..four letters.

6.he (not/ see)…………..her for a long time.

7.(be/ you)…………..at school?

8.School (not/ start)…………..yet.

9.(speak/ he)…………..to his boss?

10.No, she (have/ not)…………..the time yet.

2.2 Phần đáp án của bài tập tiếng Anh nâng cao đề số 2

Đáp án bài 1: 

1. C
2. D
3. B
4. D
5: D
6: B
7: B
8: A
9: A
10: C

Đáp án bài 2: 

  1. hasn’t
  2. have bought
  3. haven’t planned
  4. have you been>
  5. have written
  6. hasn’t seen
  7. have you ever
  8. Hasn’t startes
  9. has he spoken
  10. hasn’t had

>>> Tìm hiểu chương trình học toán soroban cho bé từ 5 đến 12 tuổi trong seri của chúng tôi

Nếu bạn có thắc mắc gì có thể để lại bình luận
4.4/5 - (41 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *